Impulsat per AOC

Ajuntament Totes les administracions
Et trobes a:  Portada > Destaquem 1

L’Ajuntament de Vallclara ha estat reconegut amb el distintiu de la Finestreta Única Empresarial (FUE)

L’Ajuntament de Vallclara ha estat reconegut amb el distintiu de la Finestreta Única Empresarial (FUE). Una distinció que arriba des de la conselleria d’Empresa i Coneixement de la Generalitat per haver adoptat les mesures necessàries perquè els procediments per a l’accés i l’exercici de l’activitat econòmica es puguin iniciar i finalitzar per canals habilitats per la FUE

Ja fa més d’un any que el Parlament de Catalunya va aprovar la Llei 16/2015, de simplificació de l’activitat administrativa de l’Administració de la Generalitat i dels governs locals de Catalunya i d’impuls de l’activitat econòmica.

Aquesta norma té com a objectiu final fomentar l’activitat econòmica i contempla aspectes com la reducció dels tràmits administratius que han de fer les empreses, l’increment de la transparència i la simplicitat dels procediments, entre altres. La llei porta implícit un canvi en el model de relació entre les empreses i les administracions públiques, dipositant la confiança en l’empresariat i reduint l’excés de càrregues i tràmits burocràtics que les empreses han de realitzar.

Un dels instruments per fer possible aquesta col·laboració és la Finestreta Única Empresarial (FUE) i el Portal electrònic únic per a les empreses. La FUE és la xarxa interadministrativa de referència per a les persones emprenedores, empresàries i intermediàries en la seva relació amb les administracions catalanes, amb independència de quina sigui l’administració responsables i per tant, ha d’incorporar tots els tràmits i serveis que s’hagin de realitzar per exercir l’activitat empresarial al llarg de tot el cicle de vida d’una empresa.